Priporoci lesena-gradnja.si Priporoci lesena-gradnja.si Aktualne novice na portalu lesena-gradnja.si

Stavbno pohištvo

Izbira oken in vrat

Ključne lastnosti oken in vrat so predpisane z različnimi pravilniki, ki urejajo gradnjo, v standardu pa jih je naštetih 24. Poleg lastnosti oken in vrat je enako pomembna tudi njihova pravilna montaža, tako imenovana »RAL montaža«, pod katero razumemo izpolnjevanje petih osnovnih principov montaže.
več

RAL montaža- pravilna vgradnja stavbnega pohištva

Avtor(ji): Miha Šetina |

Kaj je dobro vedeti, preden se odločimo vgradnjo stavbnega pohištva zaupati strokovnjakom? Vgrajevanje oken in vrat s poliuretansko montažno peno ni dovolj. Zelo pomembno je, da za tesnjenje celotne rege izberemo izdelke, ki s certifikati zagotavljajo ustrezno razmerje tesnosti med zunanjo in notranjo oviro oz. delovanje obdelane rege po smernicah RAL.
več

Pri oknih je ključna energijska bilanca

Avtor(ji): Friderik Knez |

Energetska učinkovitost v stavbah je ena od prioritet EU. Tema sama nikakor ni nova in je zelo široka. Nedvomno pa vanjo spada tudi energetska učinkovitost oken. Če pogledamo na slovenske razmere glede te teme, lahko z veseljem ugotovimo, da imamo v Sloveniji pravzaprav energetsko zelo učinkovita okna.
več

Prednosti in slabosti PVC in lesenih oken

Avtor(ji): Bojan Grobovšek | Ptuj |

Nakup novih oken ali obnova obstoječih oken ni mala investicija. Preden se lotimo vprašanja, kakšne so prednosti in slabosti PVC in lesenih oken, poglejmo nekaj osnovnih karakteristik, ki jih morajo imeti sodobna energijsko varčna okna.
več

1
Stavbno pohištvo
Proizvajalci - lesena gradnja:
Stavbno pohištvo Stavbno pohištvo Stavbno pohištvo Stavbno pohištvo Stavbno pohištvo Stavbno pohištvo Stavbno pohištvo Stavbno pohištvo Stavbno pohištvo Stavbno pohištvo
Proizvodi - lesena gradnja:
Stavbno pohištvo Stavbno pohištvo Stavbno pohištvo Stavbno pohištvo