Priporoci lesena-gradnja.si Priporoci lesena-gradnja.si Aktualne novice na portalu lesena-gradnja.si

Lesena gradnja v Sloveniji

Avtor(ji): Sekcija slovenskih proizvajalcev montažnih hiš, Manja Kitek Kuzman

Pri pisanju knjige Lesena gradnja- izziv in priložnost za Slovenijo sem prišla v neposredni stik s številnimi proizvajalci lesenih hiš. Ker je bil knjižni projekt zelo uspešen se je porodila ideja o nadaljnem sodelovanjeu. Odličili smo se, da za sejem DOM oblikujemo strokovno publikacijo v kateri bi bili predstavljeni člani Sekcije slovenskih proizvajalcev montažnih hiš, hkrati pa tudi nekaj podatkov o prednostih lesene gradnje. 
Gre za nadaljevanje dobre prakse sodelovanja med znanstveno inštitucijo v temu primeru Oddelkom za lesarstvo Biotehniške fakultete in prakso to je Sekcija slovenskih proizvajalcev montažnih hiš, ki deluje v okviru Združenja lesne in pohištvene industrije pri GZS že 10. leto.
Sekcija združuje 10 proizvajalcev: Biva Hiše, Jelovica hiše, Kager hiša, Lesimpex, Lumar IG, Marles hiše Maribor, Rihter hiše, Riko hiše, Rima in Smreka.
Publikacija je zasnovana tako, da bralcu (potencijalnemu kupcu lesene hiše) na estetsko dovršen način predstavi slovenska podjetja, ter znanstvene izsledke o prednostih lesene gradnje; med slednjimi naj izpostavim najpomembnejše: dobre gradbeno- fizikalne lastnosti, hitrost gradnje, ekološka neoporečnost vgrajenih materialov, bistveno manjša poraba energije že pri pripravi materialov za vgradnjo, večja uporabna površina pri enakih zunanjih gabaritih, nišji stroški ogrevanja,  zelo dobra potresna odpornost,  primerljiva cena s klasično gradnjo, višja kvaliteta bivanja in nenazadnje tudi zelo visoka kvaliteta naših proizvajalcev. 
Sodobna gradnja z lesom bo postala vodilni način gradnje stanovanjskih objektov, saj predstavljaja inovativno, kakovostno in ekonomsko gradnjo,  ki ustreza okoljskim, estetskim in življenjskim standardom današnejga časa. 

 

Lesena gradnja v Sloveniji
Proizvajalci - lesena gradnja:
Lesena gradnja v Sloveniji Lesena gradnja v Sloveniji Lesena gradnja v Sloveniji Lesena gradnja v Sloveniji Lesena gradnja v Sloveniji Lesena gradnja v Sloveniji Lesena gradnja v Sloveniji Lesena gradnja v Sloveniji Lesena gradnja v Sloveniji Lesena gradnja v Sloveniji
Proizvodi - lesena gradnja:
Lesena gradnja v Sloveniji Lesena gradnja v Sloveniji Lesena gradnja v Sloveniji Lesena gradnja v Sloveniji